Bank Islam Malaysia

Phone: +60 320 888 000

(1)
Comments Rating 1 (1 reviews)

Bank Islam Malaysia Review

Bank Islam Malaysia

Jam 2.30 pm tarikh 13.09.2019 tadi seorang promoter bank islam, seorang perempuan call sy utk offer insurans baru. Sy sudah katakan tak nak ambil insurans tersebut, tetapi paksa juga utk ambil. Dua tiga kali sy tolak dan cuba memberi sebab. Yang tak tahan boleh siap perli2 pulak tu. Macam ni ke service bagus korang???Promoter tersebut juga tak nak langsung bagi peluang utk sy bercakap. Kerap memotong ap yg sy nak katakan. Perbuatan ini sgt biadap. Seems like promoter korg ni diajar tak bagi peluang lgsg kpd pelanggan utk bercakap juga. What kind of service is this?? Klu pelanggan dh bagitau taknak ambil offer jgnla memaksa. Terima hakikat org taknak. Cuba faham bahasa sikit. Sy rasa tak perlu lgsg service offer insurans by phone ni. Menyusahkan. Mengganggu orang lain. Sgt annoying. Nasib baik la ada pelanggan nak juga angkat call layan ramblings korang. Kalau tahu no bank islam mmg takkan angkat lgsg. Ingatkan no emergency lain terpaksa la juga angkat. Just learn how to try to accept your customer’s opinion.

9 Comments

  1. Rena Bilagody May 23, 2020
  2. Lawanda Chalker May 23, 2020
  3. Winnie Stuedemann May 23, 2020
  4. Nestor Hickernell May 23, 2020
  5. Alina Earhart May 23, 2020
  6. Leeanne Rhed May 23, 2020
  7. Irena Coalson May 23, 2020
  8. Micheal Losolla May 23, 2020
  9. Bruno Sedtal May 23, 2020

Rate and Write a Review on Bank Islam Malaysia

Sending